Wielki Mêdrzec z góry Myoboku zapowiedzia³:
- Je¿eli kto¶ bêdzie na tyle silny, by pokonaæ Naruto, jego tak¿e nauczymy zdolno¶ci Hermit Mode. Jestem absolutnie pewny, ¿e nie bêdzie to ³atwe zadanie i ¿e sprosta mu tylko wyj±tkowa osoba. Jednak jest was tak wiele...a nie mogê nauczyæ ka¿dego z was tego zaawansowanego stanu równowagi pomiêdzy cia³em, a natur±....Moim uczniem zostanie ten, kto pokona Naruto, nastêpnie sprosta wszystkim pozosta³ym konkurentom! Do walki mo¿e przyst±piæ ka¿dy, jednak nie ka¿dy mo¿e wygraæ. Có¿, je¿eli tylko jeden z was pokona mojego podopiecznego, to on pozyska cudown± zdolno¶æ, jak± jest Sage Mode. A teraz siê rozejd¼cie, muszê siê przespaæ...wróæcie jutro, tylko nie z samego rana - mam zamiar siê wyspaæ.
Po tych inteligentnych s³owach Mêdrzec zapad³ w g³êboki sen.
=====================
Jeste¶cie gotowi? Tak szybko? W takim razie zaczynamy za kilka dni. W tym czasie czekam, a¿ zg³osi siê wiele chêtnych i nieustraszonych shinobich.
Mam du¿o cierpliwo¶ci, a zapewne wy te¿ potrzebujecie czasu do namys³u? Nie? Mimo wszystko ja siê jeszcze prze¶piê... - Mêdrzec zasn±³ ponownie, jego sen jest jeszcze g³êbszy ni¿ ostatni g³êboki sen. ()
/Naruto bêd± kierowaæ osoby z odpowiedni± do tego rang±/
=